Ač s nadváhou, přesto podviživení

Od té doby, co se průmysl rozhodl loupat obilí a rýži, tak je v různých částech světa podvýživa, ačkoli nikdy předtím nebyla. Pak jednou nějaký vědec přišel na to, že když vylouhuje ty oloupané slupky z rýže a dá je vypít dětem s Beri beri, tak se prostě uzdraví. (krásně popsáno v knize Cukrové trápení) A tak byl vynalezen vitamín A a začala slavná éra "vynalézání" vitamínů. Nebyla by to až taková trága, kdyby to neskončilo tím, že přírodní vitamíny se začaly syntetizovat chemicky - tedy nepřírodně. A jak už se po 20 letech co jsem se to učila na Chemii prosakuje k veřejnosti: syntetické vitamíny rozhodně nepůsobí tak, jako přírodní, protože jakákoli syntetická přírodně identická látka má opačnou optickou rotaci. Co to znamená? Při průchodu světla ho prostě lomí na druhou stranu, ačkoli pod elektronovým mikroskopem vypadá úúúúplně stejně. Jednoduše má jiný náboj, jinou energii. Ve Skandinávii dělali průzkum, zda se lidé požírající koupené vitamíny dožívají vyššího věku..... ne vyšlo jim, že nižšího - a to až o 10 let. Čínská medicína na to má taky svůj názor: Naoko syntetické vitamíny dělají, že působí identicky, jako přírodní, ale v hloubi organismus vyčerpávají a vytvářejí metabolický chaos.

Navrch jakákoli separovaná látka ze svého původního zdroje má pramalou šanci se vstřebat - chybí jí množství jiných podpůrných látek, které v původní potravině samozřejmě byly.

Inu, s tím co jíme sice můžeme ztloustnout (protože tuk si tělo schválně vyrobí, aby do něj mohlo uložit vše, co nedokáže nebo nemá čas zmetabolizovat), ale zdraví z toho moc nejsme. Ječmen a Chlorella Green Ways jsou 2 plnohodnotné potraviny, které jsou opravdu přírodní, Ječmen je opravdu čerstvý a nadupaný enzymy a Chlorella je opravdu geniální v pohlcování právě těch nepřírodních složek naší stravy, které nedokážeme zmetabolizovat. (těžké kovy, pesticidy, antibiotika a ostatní syntetická léčiva, ale i radioaktivita)

Na tyhle potraviny se jen těžko dělá reklama - proč? Protože jsou na všechno. Proč jsou na všechno? Protože tělo dostane šanci mít na sebe čas a udělat si pořádek.

Tohle jsem napsala za 5 minut a myslím, že jsem tím celkem shrnula svůj postoj.

Dokud nevymyslím něco jiného, tak to tu holt bude viset :-).

 

V dubnu 2016 napsala :  Nadšená zelená Jitka.     

(teda jsem spíš lehce opálená, z těch všech betakarotenů, které v ječmenu překrývá zelený chlorofyl)